Lonni Pia Tyrrell modtager Alle Børn Cykler Prisen 2023

Lonni Pia Tyrrell i forgrunden med Jane Kofod fra Cyklistforbundet, Rasmus Emil Lindhede samt børn og lærere på skolen.

Alle Børn Cykler Prisen 2023 går til specialklasselærer i Stenløse

Lonni Pia Tyrrell er lærer i en specialklasse på Lærkeskolen i Stenløse og giver gennem brug af cyklen selvtillid, frihed og højere selvværd til en gruppe børn, der ikke altid har det let. Det gjorde hende til modtager af Alle Børn Cykler Prisen 2023, der uddeles af Cyklistforbundets, Novo Nordisk Danmark og Alle Børn Cykler Alliancen.

Alle Børn Cykler Prisen går hvert år til en lærer, der bakker stærkt op om, at eleverne skal cykle. Det kan fx være ved kontinuerligt at opfordre sin elever til at cykle til skole og i fritiden, være en rollemodel og selv cykle meget, bruge cyklen meget aktivt i undervisningen, have hjulpet bestemte elever i gang med at cykle eller have skubbet til sine kolleger, så de er kommet i gang med at bruge cyklen mere på skolen.

Det gør Lonni Pia Tyrrell, der blev behageligt overrasket, da Cyklistforbundets vicedirektør, Jane Kofod, dukkede op i klassen med diplom, blomster og præmie. Jane Kofod gav ikke kun blomster men også mundtlige roser til Lonni Pia Tyrrell ved prisuddelingen:

"I år har vi fået hele 110 nomineringer til prisen. Fem lærere blev shortlistet som kandidat til prisen. Og prisen – den tog du. Jeg ved, at du cykler med hjælp fra dine kollegaer, men du har en kæmpe aktie i børnenes cykelsuccesser – og derfor er netop du blevet nomineret – og har vundet prisen. Cykling i hverdagen er med til at sikre sundhed og trivsel, og børn cykler, når vi voksne hjælper dem til det. Derfor er det helt fantastisk, at du giver cykelglæde og cykelsikkerhed videre til dine elever," sagde Jane Kofod ved prisuddelingen, inden hun videregav præmien, som var et gavekort på 5.000 kroner til Sinatur Hotel & Konference og et medlemskab af Cyklistforbundet.

Det er for det første meget rørende og utroligt dejligt, at forældre ser det arbejde, der bliver gjort. Det er mit brændstof, at en forældre ser de ekstra mil, man går får deres børn.Lonni Pia Tyrrell

Skoler og forældre landet over har kunnet nominere lærere til prisen. I Stenløse er det Rasmus Emil Lindhede, som er far til en dreng i Lonnis klasse, der har indsendt nomineringen af Lonni Pia Tyrrell. Klassen deltog i Alle Børn Cykler kampagnen fra Cyklistforbundet. Nomineringen lød blandt andet:

"Lonni fortjener prisen, fordi hun giver selvtillid, frihed og højere selvværd til en gruppe børn, der ikke altid har det let. Vores søn går i specialklassen på Lærkeskolen i Stenløse. Ligesom de andre børn i klassen har han udfordringer med læring og på nogle punkter også med det sociale. Men ikke med cyklingen. Der stråler han. Det gør han fordi Lonni – med hjælp fra de andre undervisere – har fokuseret målrettet på at gøre børnene sikre og komfortable på cyklen."

Det er en jury, som blandt de indkomne nomineringer udpeger en vinder. I den sidder blandt andet landechef i Novo Nordisk Danmark, Jeppe Theisen.

Alle voksne, som er med til at give børn cykelglæde, gør en forskel. Lonnis indsats skiller sig ud, fordi hun sikrer, at netop børn, som har udfordringer på andre områder, kommer ud at cykle. Cykling giver børnene en positiv oplevelse, og det er godt for både deres sundhed og deres selvtillid. Målet er, at alle børn cykler, og derfor er det vigtigt, at hylde Lonnis indsats med Alle Børn Cykler Prisen,siger Jeppe Thiesen

Om Alle Børn Cykler Prisen

Alle Børn Cykler Prisen er en del af Cyklistforbundets store landsdækkende skolekampagne Alle Børn Cykler, som kører hvert år i september. Som en del af kampagnen opfordrer Cyklistforbundet skoler, kollegaer og forældre til en nominere en lærer, der gør en særlig indsats for at få børn op på cyklen. I år har Cyklistforbundet fået hele 110 nomineringer til prisen. Fem lærere blev shortlistet som kandidater til prisen. Lonni Pia Tyrrell, der bor i Jægerspris blev udvalgt til at vinde prisen.

Den samlede jury bag prisen:

  1. Kenneth Ørhberg Krag, direktør Cyklistforbundet
  2. Jeppe Theisen, landechef i Novo Nordisk Danmark
  3. Claus Hjortdal, formand, Skolelederforeningen
  4. Casper Larsen, hovedbestyrelsesmedlem, Skole og Forældre
  5. Camilla Hersom, vicedirektør, Danske Regioner
  6. Frederikke Didriksen, næstformand, Danske Skoleelever

Hele nomineringen fra Rasmus Emil Lindhede:

Lonni fortjener prisen, fordi hun giver selvtillid, frihed og højere selvværd til en gruppe børn, der ikke altid har det let. Vores søn går i specialklassen på Lærkeskolen i Stenløse. Ligesom de andre børn i klassen har han udfordringer med læring og på nogle punkter også med det sociale. Men ikke med cyklingen. Der stråler han. Det gør han fordi Lonni – med hjælp fra de andre undervisere – har fokuseret målrettet på at gøre børnene sikre og komfortable på cyklen.

De har øvet trafikregler, tegngivning osv. til et punkt, hvor han er det menneske, jeg kender, som er mest konsekvent og korrekt med at signalere til de andre trafikanter. Derudover bruger de cyklerne på ekskursioner og ture i klassen, og kører jævnligt over 15 km på en tur. Når de når frem, bliver succesen behørigt fejret, hvilket giver positive associationer til det at cykle og mod på selv at kaste sig ud i længere ture. Resultatet er, at cyklen nu er vores søns fristed og et sted hvor han kan føle, at han er med helt fremme. Endelig har han nu også fået en cykelven fra klassen, som han cykler fast med til og fra skole hver dag. Det er noget at være fælles om, når det sociale ellers kan være svært.

I min bog er det Lonni – og hendes kolleger - der har en kæmpe aktie i hans og de andres cykelsucceser.

Alle Børn Cykler Alliancen er et samarbejde mellem Cyklistforbundet, Novo Nordisk og mere end 40 samarbejdspartnere, blandt andet en række kommuner og regioner, der arbejder for at få flere børn til at cykle.

Læs mere på alleboerncykleralliancen.dk

12. august 2022

Børns cykelvaner afhænger af forældres uddannelse og løn

Ny undersøgelse fra Cyklistforbundet og Alle Børn Cykler Alliancen bekræfter tilbagegangen i børns cykling og viser, at forældrenes uddannelse, indkomst og adfærd har stor betydning. Også i forhold til børns cykling er der dermed ulighed i sundhed.

Læs mere

Sådan bliver I en god cykelskole

Alle Børn Cykler Alliancen og Cyklistforbundet har samlet cases og gode råd fra cykelglade skoler i Danmark. Find inspiration til, hvordan I kan styrke børnecyklismen på jeres skole.

Læs mere

Forældrehjørnet

Hvordan giver du som forælder cykelglæden videre til dit barn – og hvad skal du være opmærksom på, når du vil hjælpe dit barn til at blive en glad og sikker børnecyklist?

Få inspiration i forældrehjørnet