Kommunikationsstøtte

Kære partner i Alle Børn Cykler Alliancen

Vi har samlet formuleringer, logoer og billeder, som I kan bruge/tage udgangspunkt i, når I internt og eksternt på web, nyhedsbreve og sociale medier vil kommunikere jeres involvering i alliancen.

Alle nye partnere modtager pr. mail et partnerbevis, som fx kan printes og hænges op. Vi orienterer desuden pr. mail og på web om aktuelt i alliancen.


Korte tekster til web, nyhedsbreve og sociale medier

Om alliancen

[navn] har meldt sig ind i Alle Børn Cykler Alliancen

I Danmark har vi en lang og stolt tradition for at cykle. Vi kender cyklen som noget, der får smil, glæde og latter frem i børns liv. Vi kender cyklen som noget, der hjælper os til et aktivt liv med frihed og dejlige oplevelser.

I modsætning til mange andre lande er cyklen i Danmark mere end et legetøj, som vi finder frem, når vi har fri. Vi har i årtier brugt cyklen også til at cykle til skole, uddannelse og arbejde. Det skal vi holde fast i - af hensynet til børns sundhed og af hensynet til en grønnere og mere bæredygtig verden. Men desværre cykler børn og unge i dag mindre og mindre.

Derfor har vi meldt os ind i Alle Børn Cykler Alliancen, hvor vi sammen med Cyklistforbundet og en række øvrige organisationer, virksomheder, kommuner og regioner arbejder for at styrke børnecykelkulturen i Danmark. Med alliancen bakker vi op om arbejdet med at:

  • Indsamle og formidle ny viden om børns cykelvaner

  • Formidle fordelene ved, at flere børn og unge cykler i hverdagen

  • Hjælpe forældre, skoler, kommuner og andre med at bakke op om børns cykling, så vi sammen får børn og unge til at cykle mere

Om forældreindsatsen

Kære forælder

Hvordan giver du cykelglæden videre til dit barn – og hvad skal du være opmærksom på, når du vil hjælpe dit barn til at blive en glad, sej og sikker børnecyklist?

Forældre har en stor rolle at spille, når det handler om at få børn op på cyklen. Vi er partner i Alle Børn Cykler Alliancen, som har lanceret et spændende forældre-univers med støtte til at give cykelglæde videre. Her findes også folderen 'Giv dit barn og teenager et liv fuldt af cykelglæde' til download.

Find det hele på alleboerncykleralliancen.dk/foraeldrehjornet


Brug Forældreuniverset

  • Alliancen har på alleboerncykleralliancen.dk/foraeldrehjornet et univers, der skal hjælpe forældre med at give cykelglæden videre til deres børn. Her findes også folderen 'Giv dit barn og teenager et liv fuldt af cykelglæde' til download.

    Fortæl fx om univers og folder, når I fortæller om det nye partnerskab.


Kontakt

Cyklistforbundet er sekretariat for alliancen. Kontakt projektleder Mai-Britt Aagaard Kristensen på mak@cyklistforbundet.dk med eventuelle spørgsmål.

Vi er med i alliancen, fordi det er vigtigt, at flere børn og unge er fysisk aktive og cykler mere i dagligdagen. Vi ved, at de sunde aktive vaner grundlægges i barndommen, og sund adfærd kan på sigt bidrage til at forebygge kræft.forebyggelselschef i Kræftens Bekæmpelse, Mette Lolk Hanak

Læs også

Børnecykling i tal

Børnecykling i tal

Alt for mange danske børn lever et liv som bagsædebørn, selv om der er store mange positive gevinster at hente, når børn cykler - både for det enkelte barn og for samfundet som helhed.

Se børnecykling i tal

Om

Om Alle Børn Cykler Alliancen

Børn cykler, når voksne skaber mulighederne. Cyklistforbundet har sammen med Jyske Bank og Novo Nordisk taget initiativ til alliancen, der vil gøre cyklen til en naturlig del af en barndom for alle i Danmark.

Læs mere om alliancen

Forældrehjørnet

Forældrehjørnet

Hvordan giver du som forælder cykelglæden videre til dit barn – og hvad skal du være opmærksom på, når du vil hjælpe dit barn til at blive en glad og sikker børnecyklist?

Få inspiration i forældrehjørnet