Alle Børn Cykler Alliancen er lukket

Alliancen er nået i mål med en række indsatser, der følger op på formål og ambition. Derfor lukkes den formelle alliance ned pr. april 2024, mens der arbejdes videre med ambition og indsatser på anden vis.

Læs mere

Om Alle Børn Cykler Alliancen

Cyklistforbundet har sammen med Jyske Bank og Novo Nordisk taget initiativ til alliancen, der vil gøre cyklen til en naturlig del af en barndom for alle i Danmark.

Alle Børn Cykler Alliancen arbejder for at vende udviklingen, så cyklen bliver det naturlige transportmiddel i hverdagen for vores børn og unge.

Alliancen blev lanceret 6. september 2021 i forbindelse med skolekampagnen Alle Børn Cykler.

Læs pressemeddelelsen: Børn til Alle Børn Cykler Alliancen: Vi vil føle os trygge som cyklister

Alliancen er åben for alle kommuner, regioner, virksomheder, organisationer og skoler, der ønsker at bakke op om alliancens formål og styrke børnecykelkulturen i Danmark.

Kontakt

Cyklistforbundet er sekretariat for alliancen. Kontakt projektleder Mai-Britt Aagaard Kristensen på mail mak@cyklistforbundet.dk for mere information.


  • Direktør i Cyklistforbundet, Kenneth Øhrberg Krag, siger:

    - Børn cykler, når voksne skaber mulighederne. Vi har brug for, at alle børn lærer cyklen at kende fra tidlig alder og tager cyklen med ind i deres ungdoms- og voksenliv. At kunne cykle giver børn og deres familier oplevelser og frihed, og cykling som hverdagens transport bidrager til en sundere, grønnere og mere bæredygtig verden.

  • Afdelingsdirektør i Jyske Bank, Jens Skov, siger:

    - Vi er meget glade for ’Alle Børn Cykler’, og med alliancen af så mange gode partnere står Danmarks vigtigste cykelaktivitet på et meget stærkt fundament. Med et stærkt samlet bidrag er vi i den grad med til at styrke hverdagscyklingen for børn og deres forældre. Til stor glæde for deres sundhed og frihed, samt det lokale miljø.

  • Direktør for Novo Nordisk Danmark, Jeppe Theisen, siger:

    - I mange andre lande er cyklen et legetøj, som man finder frem, når man har fri. I Danmark er cyklen også et transportmiddel til at køre til og fra skole, arbejde eller fritidsaktiviteter. Det skal vi holde fast i, for cykling er godt for både miljøet, klimaet og sundheden. Vi skal videregive lysten til at cykle i hverdagen til vores børn og unge.

Det siger partnerne

Aalborg Kommune: Cykelglæden skabes helt fra barns ben og her kan vi forældre spille en afgørende rolle og være forbilleder for vores børn og unge. Der er mange oplagte gevinster ved at hoppe i cykelsadlen. Vi bliver sundere og møder friske og mere veloplagte op til job og skole, og så er det bare en god måde at opleve vores omgivelser på.

Københavns Kommune: Rigtig mange børn cykler allerede til skole, og det er godt for både sundhed og miljø, lige som børnene lærer at færdes sikkert i trafikken. Jeg håber, at vi med Alle Børn Cykler Alliancen kan få endnu flere til at hoppe på cyklen, for en cykel er fantastisk til at komme rundt på, og man oplever sin by fra helt nye vinkler. Det skal være trygt at sende sit barn afsted på cykel, og derfor er det helt afgørende, at sikkerheden er i top på skolevejene.

Kræftens Bekæmpelse: Kræftens Bekæmpelse er med i alliancen fordi vi mener, at det er vigtigt, at flere børn og unge er fysisk aktive og cykler mere i dagligdagen. Vi ved, at de sunde aktive vaner grundlægges i barndommen, og den sunde adfærd kan på sigt bidrage til at forebygge kræft.

Middelfart Kommune: Sammen med de øvrige partnere i Alle Børn Cykler Alliancen arbejder Middelfart Kommune for at børn skal cykle mere. Det gør vi, fordi vi mener, at deltagelse i ”Alle børn Cykler” er med til at styrke børns aktive selvtransport til og fra skole – et centralt element ind i skolernes arbejde med at omsætte det strategiske pejlemærke ”En skole i bevægelse” i vores vedtagne vision ”Fra Middelfartbarn til Verdensborger”, der handler om at skabe bevægelse i fysisk og mental forstand, for at styrke elevernes trivsel og læring. Vi håber gennem deltagelse i partnerskabet at gøre cyklen til børn og unges naturlige følgesvend, så flere børn og unge vælger at transportere sig aktivt til og fra skole.

Odense Kommune: Odense Kommune er med i Alle Børn Cykler Alliancen, fordi vi vil så cykelglæden hos byens børn og unge tidligt i livet. For det er her, de gode vaner gror! Når man først er blevet fortrolig med den tohjulede som barn, er det nemmere at holde ved den i voksenlivet. Og jo flere, der vælger cyklen frem for bilen, jo mere luft får vi her i byen. Mere luft mellem bilerne og mere frisk luft til lungerne.

Region Syd: Det er sundt for krop og sjæl at cykle, og kan børnene tage den aktive transportform med sig ind i voksenlivet, har det stor betydning for folkesundheden. Cykling forebygger en lang række livsstilssygdomme og er samtidig en grøn transportform til gavn for vores klima. Derfor mener vi i Region Syddanmark, at det er vigtigt at støtte op om samarbejdet i Alliancen og sikre, at cykling er en attraktiv transportform for vores børn og unge. Vi ser det ganske enkelt som en investering i fremtiden

Rådet for Sikker Trafik: Børn lærer ikke at begå sig sikkert i trafikken fra bagsædet af en bil. For at kunne cykle sikkert kræver det en masse træning ude i trafikken. Vi arbejder for at få flere selvtransporterende og trafiksikre børn, og derfor bakker vi op om alliancens fokus på at styrke børnecykelkulturen i Danmark.

Sønderborg Kommune: I Sønderborg Kommune har vi mod på mere sundhed. Og den sundhed, der grundlæges i barndommen, har man glæde af hele livet. Derfor er Sønderborg Kommune blevet del af Alle Børn Cykler alliancen. Vi vil arbejde for mere cykel- og bevægelsesglæde blandt børn, unge og deres familier. De skal kunne mærke den frihed, som cyklen kan give, og de fællesskaber, der kan opstå omkring cykling. På den måde vil vi være med til at vende udviklingen og gøre cyklen til hverdagens transportmiddel for børn og unge.

Aktuelt

Det sker i alliancen

Debatindlæg, forældre-univers, nye partnere, cykelskole-katalog. Se hvad der rører sig i Alle Børn Cykler Alliancen.

Læs mere

Aktuelt

19. oktober 2021

Familie fra Falster er Danmarks Cykelfamilie #1

Vi får flere oplevelser som familie, når vi cykler. Vi taler mere sammen og oplever mere sammenhold. Familien Kjær Christiansen cykler og cykler. Alle Børn Cykler Alliancen og Cyklistforbundet har udnævnt Danmarks sejeste cykelfamilie.

Læs mere

Børnecykling i tal

Børnecykling i tal

Alt for mange danske børn lever et liv som bagsædebørn, selv om der er store mange positive gevinster at hente, når børn cykler - både for det enkelte barn og for samfundet som helhed.

Se børnecykling i tal

De bakker op om alliancen