Alle Børn Cykler Alliancen er lukket

Alliancen er nået i mål med en række indsatser, der følger op på formål og ambition. Derfor lukkes den formelle alliance ned pr. april 2024, mens der arbejdes videre med ambition og indsatser på anden vis.

Læs mere

Alle Børn Cykler Alliancen lukker

Cyklistforbundet ændrer strategi i arbejdet med børnecyklingsfremme og lukker Alle Børn Cykler Alliancen, hvis 45 partnere siden 2021 har arbejdet for at gøre cyklen til en del af flere børns hverdag, styrke arbejdet med børnecyklingsfremme og sørge for, at børnecykling kommer højere på dagsordenen.

Læs mere

17. november 2023

Alle Børn Cykler Prisen 2023 går til specialklasselærer i Stenløse

Lonni Pia Tyrrell fra specialdelingen på Lærkeskolen i Stenløse giver gennem brug af cyklen selvtillid, frihed og højere selvværd til en gruppe børn, der ikke altid har det let. Det gjorde hende til modtager af Alle Børn Cykler Prisen, der uddeles af Cyklistforbundet, Novo Nordisk Danmark og Alle Børn Cykler Alliancen.

Læs mere

1. august 2023

Hvilken lærer fortjener Alle Børn Cykler Prisen?

Vi hylder én af de mange lærere, der bærer cykelglæden videre til deres elever. Det kan fx være en lærer, der bruger cyklen meget aktivt i undervisningen, eller som har hjulpet elever i gang med at cykle. Hvilken lærer fortjener Alle Børn Cykler Prisen?

Læs mere

12. oktober 2022

Danmarks nye lærerpris går til folkeskolelærer i Frederikssund

Sarah Phillips Hansen på Trekløverskolen i Frederikssund samarbejder med pensionister for at få flere børn til at cykle. Det var med til at gøre hende til den første modtager af Cyklistforbundets og Alle Børn Cykler Alliancens nye pris Alle Børn Cykler Prisen.

Læs mere

12. september 2022

Inspirationskatalog: Sådan bliver I en god cykelskole

Det er et fælles ansvar, at børn lærer cyklen at kende som et sjovt, sundt og attraktivt transportmiddel - og her spiller ikke bare forældre, men også skoler en afgørende og vigtig rolle. I et nyt onlinekatalog har Alle Børn Cykler Alliancen og Cyklistforbundet samlet inspiration til, hvordan I som skole kan støtte op om børns cykling.

Se inspirationskataloget her

12. august 2022

Børns cykelvaner afhænger af forældres uddannelse og løn

Ny undersøgelse fra Cyklistforbundet og Alle Børn Cykler Alliancen bekræfter tilbagegangen i børns cykling og viser, at forældrenes uddannelse, indkomst og adfærd har stor betydning. Også i forhold til børns cykling er der dermed ulighed i sundhed.

Læs mere

19. januar 2022

DGI sætter gang i særlig cykelindsats for børn og unge

Cykelkulturen skal styrkes i Danmark, lyder det fra DGI, der er en af 18 nye partnere i alliancen. DGI sætter fra 2022 gang i en særlig cykelindsats for børn og unge, hvor alliancen kommer til at spille en stor rolle.

Se mere hos DGI.dk

6. januar 2022

Støtte til kommunikation

Som partner får man støtte til at kommunikere partnerskabet og formålet med alliancen samt en invitation til at bruge alliancens logo i relevante interne og eksterne sammenhænge. Vi har samlet logo, billeder og forslag til formuleringer på en særlig kommunikationsside.

Se kommunikationsstøtte til alliancens partnere

11. november 2021

Alliancen søger input fra gode cykelskoler

Er jeres skole en cykelvenlig skole? Kan andre lære af jer? Alle skoler inviteres til at melde erfaringer ind i forbindelse med et idekatalog for cykelskoler, som Cyklistforbundet foråret 2022 udgiver sammen med Alle Børn Cykler Alliancen.

Læs mere

27. oktober 2021

Kære kandidat til kommunalvalg 2021

Som kommunalpolitiker får du et stort ansvar for at hjælpe børn i din kommune til et sundere og mere aktivt liv end, hvad mange danske børn har i dag. Husk at hjælpe dem op på cyklen. Venlig hilsen Alle Børn Cykler Alliancen og Cyklistforbundet

Læs debatindlægget (bragt i regionale aviser over hele landet)

19. oktober 2021

Familie fra Falster er Danmarks Cykelfamilie #1

Vi får flere oplevelser som familie, når vi cykler. Vi taler mere sammen og oplever mere sammenhold. Familien Kjær Christiansen cykler og cykler. Alle Børn Cykler Alliancen og Cyklistforbundet har udnævnt Danmarks sejeste cykelfamilie.

Læs mere

6. september 2021

Nyt forældre-webunivers: Giv cykelglæden videre

Det skal du være opmærksom på, når du vil hjælpe dit barn til at blive en glad, sej og sikker børnecyklist! Alle Børn Cykler Alliancen lancerer et webunivers, der skal hjælpe forældre med at give cykelglæden videre til sit barn.

Gå til alliancens forældrehjørne

6. september 2021

Ny og bred alliance skal hjælpe børn op på cyklen igen

Det er meget utrygt at cykle uden cykelsti. Pelle og Elena fortalte om livet som børnecyklist, da Cyklistforbundet sammen med Novo Nordisk Danmark og Jyske Bank lancerede Alle Børn Cykler Alliancen på skole i Vanløse.

Læs pressemeddelelsen

Bliv partner

Bliv partner i Alle Børn Cykler Alliancen

Alliancen inviterer alle kommuner, regioner, virksomheder, organisationer og skoler, der ønsker at styrke børnecykelkulturen i Danmark, med i alliancen.

Læs mere om at blive partner

Om

Om Alle Børn Cykler Alliancen

Børn cykler, når voksne skaber mulighederne. Cyklistforbundet har sammen med Jyske Bank og Novo Nordisk taget initiativ til alliancen, der vil gøre cyklen til en naturlig del af en barndom for alle i Danmark.

Læs mere om alliancen

Børnecykling i tal

Børnecykling i tal

Alt for mange danske børn lever et liv som bagsædebørn, selv om der er store mange positive gevinster at hente, når børn cykler - både for det enkelte barn og for samfundet som helhed.

Se børnecykling i tal