Alle Børn Cykler Alliancen lukker

45 partnere på tværs af regioner, kommuner og organisationer har sat tiltrængt fokus på at gøre cyklen til en del af flere børns hverdag. Efter at alliancen er nået i mål med en række indsatser lukkes den formelle alliance ned, mens der arbejdes videre med ambition og indsatser på anden vis.

I 2021 voksede Alle Børn Cykler Alliancen ud af Cyklistforbundets årlige skolekampagne, Alle Børn Cykler. Ambitionen med alliancen, som Cyklistforbundet dannede i samarbejde med Novo Nordisk og Jyske Bank, var at samle relevante partnere for i fællesskab at sætte fornyet fokus på børnecykling i Danmark.

Alliancen er gennem årene vokset til 45 partnere og er nået i mål med flere aktiviteter og initiativer, der fulgte op på alliancens ambition og formål.

FIRE VIGTIGE ALLIANCE-RESULTATER

Cykelkonference på Christiansborg med fokus på børns faldende cykling

’Hvordan får vi flere børn og unge til at vælge cyklen?’ var det ene af tre hovedtemaer, da vi i efteråret 2023 sammen med Folketingets Transportudvalg afholdt en udsolgt cykelkonference.

Undersøgelse af børns cykelvaner

Vi har gennemført en analyse, der giver kommuner, skoler, organisationer og andre aktører ny viden, som åbner døren for målrettet handling og styrker arbejdet med børnecyklingsfremme.

Læs mere om undersøgelsen

Alle Børn Cykler Prisen

Vi uddelte priser til lærere, der har udvist en ekstraordinær indsats for at fremme cykling blandt deres elever. I 2022 gik prisen til Sarah Phillips Hansen fra Trekløverskolen i Frederikssund og i 2023 til Lonni Pia Tyrrell fra Lærkeskolen i Stenløse.

Inspirationskataloget ’Bliv en god cykelskole’

Kataloget er en værdifuld ressource for enhver skole, der ønsker at støtte op om børns cykling og integrere cykling i deres pædagogiske praksis.

Gå til inspirationskataloget

Stor tak til alle alliancens partnere for at have bakket op om børnecyklingsdagsordenen. Det er gode resultater, som vi sammen har skabt.Kenneth Øhrberg Krag, direktør i Cyklistforbundet

Tid til et gearskifte

De gode resultater til trods er cykling blandt børn og unge i Danmark stadig er vigende, og derfor er tiden inde til et gearskifte. Cyklistforbundet har derfor besluttet at lukke den formelle alliance ned og fokusere indsatserne på anden vis.

Fremadrettet vil Cyklistforbundet på den ene side fokusere på det konkrete arbejde med cykelfremme blandt børn og unge på skoler og uddannelsesinstitutioner og på den anden side stille sig på alliancens resultater i arbejdet med at sikre et stærkt fokus på børnecykling i den kommende nationale cykelstrategi, som det er lykkes at få transportministeren til at igangsætte.

- Vi vil gerne sende et stort tak til alliancens partnere for at have bakket op om børnecyklingsdagsordenen. Sammen har vi skabt gode resultater. Cyklistforbundets engagement i at fremme børnecykling fortsætter med uformindsket styrke. Vi vil fortsat være i front for denne vigtige dagsorden, og vi kommer fortsat til at samarbejde med andre omkring det videre arbejde, siger Kenneth Øhrberg Krag, direktør i Cyklistforbundet.

Børnecykling i tal

Børnecykling i tal

Alt for mange danske børn lever et liv som bagsædebørn, selv om der er store mange positive gevinster at hente, når børn cykler - både for det enkelte barn og for samfundet som helhed.

Se børnecykling i tal

Skolekampagnen_teaser

Alle Børn Cykler får børn op på cyklen

Skolekampagnen Alle Børn Cykler er med sine årligt ca. 100.000 deltagende elever med til at skubbe udviklingen i den rigtige retning.

Gå til Alleboerncykler.dk

Forældrehjørnet

Forældrehjørnet

Hvordan giver du som forælder cykelglæden videre til dit barn – og hvad skal du være opmærksom på, når du vil hjælpe dit barn til at blive en glad og sikker børnecyklist?

Få inspiration i forældrehjørnet