Om Alle Børn Cykler Alliancen

Cyklistforbundet har sammen med Jyske Bank og Novo Nordisk taget initiativ til alliancen, der vil gøre cyklen til en naturlig del af en barndom for alle i Danmark.

Alle Børn Cykler Alliancen arbejder for at vende udviklingen, så cyklen bliver det naturlige transportmiddel i hverdagen for vores børn og unge.

Alliancen blev lanceret 6. september 2021 i forbindelse med skolekampagnen Alle Børn Cykler 2021, som Cyklistforbundet gennemfører i samarbejde med Jyske Bank og Novo Nordisk.

Læs pressemeddelelsen: Børn til Alle Børn Cykler Alliancen: Vi vil føle os trygge som cyklister

Alliancens partnere pr. september 2021

Cyklistforbundet, Dansk Skoleidræt, Kræftens Bekæmpelse, Rådet for Sikker Trafik, Skole og Forældre, Region H, Region Sjælland, Region Syd, Aalborg Kommune, Københavns Kommune, Middelfart Kommune, Odense Kommune, Odsherred Kommune, Sønderborg Kommune, Novo Nordisk Danmark, Jyske Bank.

Bliv partner

Alliancen er åben for alle kommuner, regioner, virksomheder, organisationer og skoler, der ønsker at bakke op om alliancens formål og styrke børnecykelkulturen i Danmark.

Læs mere om at blive partner i alliancen

Kontakt

Cyklistforbundet er sekretariat for alliancen. Kontakt projektleder Mai-Britt Aagaard Kristensen på mail mak@cyklistforbundet.dk for mere information.


  • Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, siger:

    - Børn cykler, når voksne skaber mulighederne. Vi har brug for, at alle børn lærer cyklen at kende fra tidlig alder og tager cyklen med ind i deres ungdoms- og voksenliv. At kunne cykle giver børn og deres familier oplevelser og frihed, og cykling som hverdagens transport bidrager til en sundere, grønnere og mere bæredygtig verden.

  • Afdelingsdirektør i Jyske Bank, Jens Skov, siger:

    - Vi er meget glade for ’Alle Børn Cykler’, og med alliancen af så mange gode partnere står Danmarks vigtigste cykelaktivitet på et meget stærkt fundament. Med et stærkt samlet bidrag er vi i den grad med til at styrke hverdagscyklingen for børn og deres forældre. Til stor glæde for deres sundhed og frihed, samt det lokale miljø.

  • Direktør for Novo Nordisk Danmark, Kasper Bødker Mejlvang, siger:

    - I mange andre lande er cyklen et legetøj, som man finder frem, når man har fri. I Danmark er cyklen også et transportmiddel til at køre til og fra skole, arbejde eller fritidsaktiviteter. Det skal vi holde fast i, for cykling er godt for både miljøet, klimaet og sundheden. Vi skal videregive lysten til at cykle i hverdagen til vores børn og unge.

Skolekampagnen Alle Børn Cykler

Alle Børn Cykler får børn op på cyklen

Skolekampagne Alle Børn Cykler er med sine årligt ca. 100.000 deltagende elever med til at skubbe udviklingen i den rigtige retning.

Gå til Alleboerncykler.dk

Bliv partner

Bliv partner i Alle Børn Cykler Alliancen

Alliancen inviterer alle kommuner, regioner, virksomheder, organisationer og skoler, der ønsker at styrke børnecykelkulturen i Danmark, med i alliancen.

Læs mere om at blive partner